Verblijf

Begeleid wonen in kleinschalige woonvorm

Zorggroep In 't Zadel bied verblijf aan voor mensen met geestelijke en psychosociale problemen en/of een licht verstandelijke beperking.

Onze zorglocaties beschikken over meerdere woonvormen die passen bij de hulpvraag van de cliënt. Alle ruimten zijn ruim ingericht met een landelijk karakter. De locaties zijn liggen in landelijke omgeving van Twente Overijssel, dit met als doel rust en weidsheid te creëren voor de clientèle die vaak uit een hectisch bestaan komen.

Wanneer iemand niet meer (geheel) zelfstandig kan wonen kan er de noodzaak tot verblijf ontstaan. Dit kan komen omdat er toezicht nodig is of omdat er regelmatig zorg nodig is die niet van te voren te plannen is. In deze gevallen kan Zorggroep In 't Zadel hulp, toezicht, sturing en begeleiding bieden. Zorggroep In 't Zadel kan een totaal aanbod aanbieden van verschillende soorten zorg die op maat voor de cliënt worden aangeboden.

De begeleiding die Zorggroep In 't Zadel aanbied richt zich onder andere op:

  • Het in stand houden of verbeteren van vaardigheden.
  • Stabilisering van de problematiek.
  • Dag- en nachtritme te bewaken.
  • Een zinvolle dagbesteding bieden.
  • Persoonlijke en huishoudelijke verzorging.

Voor alle cliënten met de aanwezige ontwikkelingsmogelijkheden wordt gestreefd naar het vergroten van vaardigheden, met als doel dat cliënten doorgroeien naar zelfstandig begeleid woon projecten. Dit kan intern of extern zijn.